Vervaardiging van een prothese...

Specialisme zorgt voor kwaliteit

Wij zijn specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese die wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van een tandarts voor nodig is.

Op verwijzing en/of samenwerking met de tandarts of implantoloog vervaardigen wij geheel zelfstandig ook partiële frameprotheses en overkappingprotheses op wortels of implantaten.

Uitgangspunten en informatie

Gebruik onderstaande tabbladen om meer te lezen over de diverse onderwerpen.

Beproefde technieken en moderne materialen zorgen voor een mooi en esthetisch resultaat. U kunt uw nieuwe kunstgebit eventueel laten voorzien van versterkingen tegen breken of scheuren, een zachte laag in het onder kunstgebit voor meer draagcomfort of een transparante gehemelteplaat in het boven kunstgebit. Als u nog de beschikking heeft over een foto met uw natuurlijke tanden, dan kunt u deze meenemen zodat we uw natuurlijke uitstraling weer kunnen herstellen.

  • Het creëren van een illusie waarbij het lijkt dat u nog eigen tanden heeft
  • Het eventueel verbeteren van het aangezicht als de echte tanden minder esthetisch waren voor de behandeling.
Zoals u van een goede praktijk mag verwachten, staat kwaliteit bij ons voorop. Wij stellen uw wensen centraal, kunnen veel van de voorkomende werkzaamheden zelf verrichten en zorgen voor hoogwaardige materialen. Denk hierbij aan de kunsttanden (kleur, hardheid en vorm) maar ook aan het fabricageproces (uitharden base, kleur van de basis, etc.). Al met al is het maken van een op maat gemaakte gebitsprothese geen sinecure. Vertrouw daarom uw aangezicht slechts toe aan een gediplomeerde praktijk met een uitstekende staat van dienst.

Onze praktijk biedt een groot scala behandelingen aan. Naast advisering over uw eerste kunstgebit (de zgn. immediaat prothese) verzorgen wij ook in het te doorlopen traject van het plaatsen van een zgn. ‘klikgebit’. Dit is een kunstgebit dat wordt vastgezet op een tweetal implantaten (per kaak). Maar ook een partiële prothese (een plaatje) valt onder onze expertise, echter hiervoor dient u wel eerst door een tandarts te zijn onderzocht zodat deze kan vaststellen of er voldoende ‘houvast’ is te garanderen.

  • U bent ook van harte welkom met een kunstgebit probleem. Wij repareren adequaat en proberen herhaling te voorkomen.
Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als er een tand is gebroken, de gebitsprothese is gescheurd of zelfs gebroken. Wij stellen de oorzaak van dit ongemak vast om herhaling te voorkomen.
Wij verzoeken u om telefonisch een afspraak te maken voor een reparatie. In de meeste gevallen kunt er op wachten. Een reparatie kan 1 tot maximaal 2 uur in beslag nemen. Wachten doet u in onze gezellige wachtkamer bij een vers kopje koffie of thee.

  • Wist u dat een reparatie (of rebasing) voor 90% wordt vergoed vanuit de basisverzekering bij een volledige gebitsprothese?

Waarom kiezen voor ons?

  • Gediplomeerd en jarenlange ervaring
  • Lid van de ONT (Organisatie van Nederlandse Tandprothetici)
  • Wij werken samen met uiterst kundige partners
  • Lees eens de reacties van eerdere klanten…
  • Een kopje koffie staat altijd voor u klaar!

Meningen cliënten

Zomaar ineens brak mijn prothese. En dan voel je je diep ongelukkig en onthand. Snel contact opgenomen en tot mijn verbazing kon ik dezelfde middag nog terecht! Ik ben weer helemaal blij!
G. van Besten, Spierdijk
Ik was na 10 jaar wel toe aan een nieuw kunstgebit. Ik ben goed voorgelicht over de kosten en de vergoedingen door mijn zorgverzekering.
G.J. van den Brink, Alkmaar